Suna acum: +40 720 644 369 Viziteaza-ne: Calea Martirilor nr 19, Timișoara 300734

Trandafiri criogenati Timisoara

Cu totii dorim sa pastram lucrurile frumoase cat mai mult timp posibil. La fel este si cu florile. Toti cei care primesc flori de la o persoana draga, ar dori sa le pastreze proaspete cat mai mult timp posibil. Am incercat cu totii, cel putin o data, sa pastram o singura floare pe parcursul anilor (poate pentru ca a fost o floare frumoasa sau poate din cauza persoanei de la care ati primit-o), fie o apasati intr-o carte, fie o uscati frumos.

Industria florilor nu ramane indiferenta fata de aceste dorinte, asa ca acum exista o serie de moduri in care frumusetea florilor poate fi facuta sa dureze ani de zile. In ultimii ani, metoda folosita de oamenii care doresc sa ofere flori nemuritoare este criogenizarea, iar cele mai dorite sunt trandafirii criogenati.

Liofilizarea sau uscarea prin inghet (criogenizarea) este procesul de conservare in care apa este indepartata din petala dupa ce este inghetata si plasata sub vid timp de 3 saptamani. Petalele sunt conservate individual, deci trandafirii sunt reconstruiti manual dupa. Florile isi vor pastra astfel perfect aspectul si vor avea textura unui trandafir proaspat cules.

Pentru ca trandafirii criogenati sa isi pastreze frumusetea cat mai mult timp posibil, trebuie sa acordam atentie unor detalii minore:
• Nu puneti trandafirii criogenati in lumina directa a soarelui. Acest lucru poate cauza pierderea culorii petalelor.
• In cazul trandafirilor criogenati vanduti sub cupola de sticla, e necesar sa pastram trandafirul sub aceasta cupola. Are rolul de a proteja floarea de umezeala care ar putea afecta aspectul trandafirului, precum si protectia impotriva depunerii prafului.